Projects / Interior / AMSTERDAMSE BOS
September 11, 2013

AMSTERDAMSE BOS

Het bos naar binnen. Conceptplan herinrichting bezoekerscentrum Amsterdamse Bos. 

Het Amsterdamse Bos is bij uitstek een plek voor jong en oud om op ontdekking te gaan; vogels, insecten, eekhoorns, egels en vossen, maar ook bomen, planten, bloemen en noem maar op. Er valt van alles te verzamelen en te onderzoeken. En bovenal is het een plek om te genieten en te ontspannen. Het gevoel van vrijheid, genieten, ontdekken en onderzoeken moet in het bezoekerscentrum voelbaar worden. Mensen moeten er enthousiast worden. Zin krijgen om het bos in te gaan. Kriebels krijgen. En een warm welkom!

Hoe? Heel simpel, het bos komt naar binnen. Het bezoekerscentrum wordt het symbolische verzamelpunt van het Amsterdamse Bos, waar de bewoners van het bos samen komen als in verhaal van Toon Tellegen en waar je als bezoeker in stapt. Insecten kruipen over de vloer naar binnen, een wolk van vogels zwermt door de ruimte, een haas houdt op een plateautje nauwlettend een vos in de gaten die verderop staat te loeren.

Het bos naar binnen
Opdrachtgever: Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos
Oppervlakte: 250 m2
Status: Conceptvoorstel

 

 

  • Amsterdamse Bos Concept voorstel Winkel
  • Amsterdamse Bos Concept voorstel2
  • Retail display Amsterdamse Bos
  • Winkel ontwerp Bezoekerscentrum Amsterdamse bos
  •  

  • Amsterdamse Bos Concept Design