Projects / Interior / FRANS HALS MUSEUM
April 6, 2013

FRANS HALS MUSEUM

Workshop ruimte / Atelier Frans Hals. 

In 2013 viert het Frans Hals Museum zijn 100-jarig bestaan. Voor de permanente Frans Hals presentatie ontwierpen wij een workshopruimte, lockerruimte en filmruimte alsmede de multimediale vertelling. De workshopruimte is een fris en eigentijds atelier. Bijzonder is het virtuose kleurgebruik van Frans Hals, dit hebben de ontwerpers in alle ruimtes terug laten komen.

Het hoofdelement in de ruimte is een 12 meter lange kast. Het bovenste deel van de kast is voorzien van kastruimte met blinde deuren waar staalkaarten uit het kleurenpalet van Hals zijn uitgefreesd. In het onderste deel zitten ladenblokken voor workshopmateriaal. Een aantal blokken kan uit de kast worden gereden en bij de tafels worden gezet.

Het Fenomeen Hals
Opdrachtgever: Frans Hals Museum
Locatie: Frans Hals Museum, Haarlem
Realisatie: maart 2013
Oppervlakte: 250 m2
Status: permanent

Credits
Concept & ontwerp: Ilona Laurijsse, Caspar Conijn
Lichtonwerp: Atelier Wegener
Tekst en inhoud: Frans Hals Museum
Productie interieur: Kloosterboer-decor
Fotografie: Mike Bink

 

  • Workshop ruimte Frans Hals Museum
  • Kleurstalen kast Frans Hals
  • kleurstalen kast Frans Hals 2
  • Kleur kast Workshopruimte Frans Hals
  • Workshop Ruimte Frans Hals Atelier
  •